Monday, 8 October 2012

TAMSILIAH ARAB =)

ASSALAMUALAIKUM .. 

lama gila dah tak conteng-conteng kat blog nih . rindu ? sikit lah kann . biasa lah , dah masuk U nih , nak kata busy tu , paham2 lah , student kann =)

hari tuu , kitorang ada dapat 1 task drp lecturer . tamsiliah . tamsiliah tu dalam bahasa melayu nya , lakonan . sebenarnya takde lah lakonan mana pun . sepatutnya lecturer just suruh kitorang buat hiwar je . sebab tajuk first kitorang belajar ialah taaruf . so , kena berhiwar lah . 5% . 

tapi , group aku nih terlebih excited . dah tak rupa hiwar kot . mmg berlakon sungguh . idea sape ? aku pun tak ingat dah . hahaha yang pasti , memang agak kalut jugak lah nk prepare mende2 nih . 

hari first jumpa , kitorang siapkan peralatan2 berlakon . semangat gilaa gunting2 kotak ! hahaha  
hari second plak , duk rancang dialog apa nak cakap nti . discuss2 , dapat lah idea . macam seronok jugak kann . malu tak malu . ahh , gasakkk ! hahaha


ini lah barisan pelakon-pelakon nya . hahaha


lakonan kitorang nih mengisahkan tentang seorang penjual aiskrim yang baru berniaga aiskrim di taman perumahan . ummi dan anaknya sedang bersiar2 di kawasan tersebut . tiba-tiba , terdengar pakcik aiskrim menyanyi-nyanyi lagu matkool . mereka membeli aiskrim tersebut . beberapa minit kemudian , anak ummi sakit gigi kerana makan 2 aiskrim serentak lalu ummi membawa anak nya berjumpa doktor . doktor mencabut gigi anak ummi yang rosak itu dan memberikan sedikit nasihat tentang penjagaan gigi yang betul . so , kesimpulan yang kita boleh ambil daripada cerita ini ialah , jaga lah gigi anda ! hahaha

before kitorang start , ahli group aku semua tangkap2 gambar . excited nak berlakon kann . okayy , aku je tak . aku kan tak 'peghok' mcm diorang . hahaha --'


ummi.. =)


penjual aiskrim.. =)


doktor gigi.. =)


dan , aku sebagai anak ummi . hahaha ummi lagi kecik daripada anak . normal lah tuu kannn . =)

so , akhir kata , tonton lah video lakonan kitorang . selamat menonton..

video
ini lah kami , sekian . =)



Thank you for reading this :)